HABERLER>EKONOMİ
1 Ocak 2018 Pazartesi - 16:24

AK Parti`den flaş Bitcoin açıklaması

AK Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bitcoin gibi kripto paraların şu an itibarıyla güven vermediğini belirtti.

AK Parti`den flaş Bitcoin açıklaması

Memleketi Bingöl'de gündeme ilişkin basın toplantısı düzenleyen AK Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin 2017'de dünyada üst sırada bir büyüme performansı gösterdiğini söyledi. Yılmaz, geçen yılın en önemli gelişmelerinden birinin Anayasa değişikliği olduğu ifade ederek, "Her zaman bu değişimler yaşanmıyor. Türkiye, 2017'de halkın iradesi ile yönetim sisteminde çok önemli bir değişikliğe onay verdi. Şu anda geçiş sürecindeyiz. 2019'da Kasım ayında yapılacak seçimlerle, yeni sistem tüm unsurlarıyla hayata geçmiş olacak. Türkiye'de her alanda çok önemli yatırımlar yaptık. 2019'da yapılacak seçimlerden sonra Türkiye kalkınmada yeni bir ivme kazanacak. Bir taraftan siyasi istikrar ve öngörülebilirlik ile diğer taraftan da daha seri karar alan ve uygulayan, bürokrasiyi azaltan bir yönetim şekli ile yolumuza devam edeceğiz. Böyle bir ortamda da kalkınma sürecimiz de hızlanacak" diye konuştu.

Türkiye'nin 21'inci yüzyılın parlayan ve yükselen ülkelerinden biri olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:

"İnşallah bu sistem ile birlikte her alanda yeni bir ivme ile daha ileri gittiğimiz bir dönem yaşayacağız. 2017'de ekonomide çok önemli başarılara imza attık. Son çeyrek rakamları henüz belli değil ama ilk 3 çeyreğin rakamlarını değerlendirecek olursak; 9 ayda ekonomik büyümemiz yüzde 7,4 oldu. 3'üncü çeyrek büyüme rakamımız ise çift haneli oldu. Yüzde 11,1 gibi ekonomik büyüme sağladık. Bu, G-20 ülkeleri içinde bizi birinci sıraya taşıdı. Çin ve Hindistan'ın da önüne geçtik. Yüzde 7'nin de üzerinde büyüyen bir ülke yok."

'ASGARİ ÜCRETİ 2002 İLE MUKAYESE ETSİNLER' 
Cevdet Yılmaz, asgari ücret konusunda kendilerini eleştirenlerin 2002 yılındaki rakamlarla karşılaştırma yapmaları gerektiğini söyledi. Yılmaz, "Asgari ücrette yüzde 14'ün üzerinde artış yapıldı. Enflasyonun üzerinde bir artış yaşandı. 2002 yılında asgari ücret 184 liraydı. Son yaptığımız artış ile beraber, 2018'de 1603 lira oldu. Yaklaşık 9 kat bir artış sağladık. Bu önemli bir gelişme. Asgari ücret eleştirileri yapanlar 2002 yılındaki rakamlarla mukayese ederlerse seviniriz. Bu, bekâr çalışan için 1603 lira. Evli ve çocuklu bir çalışanın ücreti 1700 liranın üzerindedir" dedi.

'KRİPTO PARALAR, ŞU AN GÜVEN VERMİYOR' 
Bitcoin gibi kripto paraların şu an itibarıyla güven vermediğini de belirten Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Kripto paralar, bilişimin geliştiği dünyanın ürettiği şeyler. Eskilerde altına veya madenlere dayalı paralar vardı. 70'li yıllardan sonra devlet otoritelerine dayalı kağıt para sistemi gelişti. Yani devlet otoritesine güvenerek, parayı kullanıyorsunuz. Devlet otoritesi giderse, elinizde sadece mürekkepli kağıt kalmış oluyor. Bugünkü dünya böyle. Bilişim ile birlikte, devlet otoritesi veya herhangi bir otorite olmadan da birtakım paraların üretildiğini görüyorsunuz. Bunlar şu an itibarıyla güven vermeyen paralar. İnişli çıkışlı, riskli varlıklar. Vatandaşlarımızı bunlara karşı uyarıyoruz. Bu konularda vatandaşları zarara sokacak işlere girilmemesi gerekiyor. Arkasında bir şey yok, problem yaşandığında vatandaşın hakkını arayacağı bir merci yok. Dolayısıyla bu riskli bir alan, tam olarak düzenlenmiş bir konu değil. Bir taraftan da bilişim dünyası artık geleceğin gerçeği. Önümüzdeki yıllarda dünya ve ülkemizde bu konular tartışılacak, biz de gelişmeleri göreceğiz. Ama şu an itibarıyla bu tür alanlara girilmesinin riskli olabileceğini düşünüyoruz." (DHA)

 
Yeni yıla 'düzensiz göç'le mücadeleyle girdiler
 
Kordon yılbaşında ful çekti
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 2 Ocak 2018 Salı 08:47

Hayırlısı olsun.Hesaplar ortada 1 ocak 2002 çeyrek altın ve asgari ücret.1 Ocak 2018 çeyrek altın ve asgari ücret...Heaaplayın bakalım..

Yorumu oyla      11      5  
efe 2 Ocak 2018 Salı 06:25

Dünya 8 sene önce tartışıyordu

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taşeron işçilerin kadro başvuruları başlıyor!
Kadroya geçme şartlarını karşılayan taşeron işçiler için başvurular, ...
İzmir'in turizm cennetine taş ocağı vizesi!
Seferihisar’ın doğal güzellikleriyle bilinen Kuyucak Köyü’nde taş ocağı ...
Ekmekte yeni dönem başladı: Bugünden itibaren...
Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'nde yapılan değişiklikle ...
 
Genç işadamlarının 2018 dolar tahmini
Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği’nin (GYİAD) üyelerinin katılımıyla ...
Ehliyet ve pasaport alacaklar dikkat!
Emniyet Genel Müdürlüğü, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne ...
İşte kazanan numaralar (Sıralı tam liste)
Biletine ikramiye isabet edip etmediğini kontrol etmek isteyen vatandaşlar, ...
 
Çeyrek mi? Yarım mı? Tam mı? En çok hangisine çıktı?
2018 yılbaşı özel çekilişi için gözler bu akşam yapılacak çekilişte. Milli ...
Boğaz Köprüleri ve otoyol geçiş zamları belli oldu
Boğaz köprüleri ve otoyol geçiş ücretlerinde araç sınıflarına göre ortalama ...
Yılbaşı ekonomisine 'komşu' dopingi'
Yunanistan ve Bulgaristan sınırındaki Edirne'de, yılbaşı öncesi yaşanan ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva